4 Nisan 2012 Çarşamba

Naturel makyaj nasıl yapılır?

Makyajla ilgili en büyük problem birçok bayanın makyajdan anladığının kirpiklere bulanmış maskaralar, yüze boca edilmiş fondötenler olmasıyla başlıyor. Bütün o dramatik bakışları, seksi pembe dudakları ve doğal zarafeti yaratmanın çok kolay yolları var. İşte hepsi burada…   


Makyaja hazırlık
Doğal bir makyaj yapmanın en iyi yolu işe nemi doğru ayarlanmış bir ciltle başlamaktır. Eğer cildinizi her gün temizliyor, nemlendiriyor ve güneşten koruyorsanız makyaj öncesi bu hazırlık süresini kısaltacaksınız demektir. Ama bazen her ne kadar özen gösterseniz de cildiniz hala problemlidir. Eğer öyleyse biraz daha hazırlık yapmalı ve cildinizi dengede tutacak bir nemlendiriciyi fondötenden önce yüzünüze sürmelisiniz
Fondöten
Marketlerde birçok numarada ve özellikte fondöten var. Cildiniz karma ya da yağlıysa, fondöteninizi matlaştırıcı seçmelisiniz. Eğer cildiniz kuruysa çoğunlukla isminde silk, dewey, satin ya da creamy yazanlar gibi nemlendirmeye yönelik fondötenler seçmelisiniz. Eğer fondöteniniz inceyse onu nemlendiricinizle karıştırabilirsiniz.
Doğal görüntü için en doğrusu ince bir tabaka halinde yumuşak sürülen fondötenlerdir. Sürerken bir makyaj süngerini ya da fondöten fırçanızı kullanabilirsiniz.
Kapatıcı
Kapatıcıyı sadece gerekli olduğunu düşündüğünüz yerlerde kullanmalısınız. Onun dışındaki yerler için fondöten yeterlidir. Kapatıcılar bir tür renk doğrulayıcıdır. Cildinizdeki gözaltı morluklarınızı, kızarıklıkları, sivilceleri kapatmanın en iyi yoludur. Fondötenden önce veya sonra kullanılabilir. 

Pudra Fondöteninizin rengiyle pudranızınki mutlaka yakın olmalıdır. Çok büyük renk farklılıkları kötü görünür. Fakat biraz daha bronz yada biraz daha parlak bir pudra kullanmak yüzünüzü daha renkli yapabilir.
Son rötuşlar
Doğal bir makyaj için cildimizi hazırladık. Şimdi kahverengi bir eyeliner ve kahverengi tonlarında farlarınızla gözlerinizi, allıkla da yanaklarınızı renklendirmelisiniz. Göz kapaklarınızda boz, kahve renkler ve kirpiklerinizde temiz kahverengi bir maskara kullanmalısınız.
Eğer cildiniz çok mat ve soluk görünüyorsa; yanaklarınızın üstünü şeftali renginde bronz bir allıkla elma elma yapabilirsiniz. Tabi daha sonra da burnunuzun ucuna ve diğer aydınlık bölgelere…
Dudaklarınızı pembe tonlarında bir ruj ve üstünden bir parlatıcı ile renklendirebilirsiniz.
Doğal makyajınızı yaparken dikkat etmeniz gereken şeylerden biride kullandığınız ürünlerin kalitesi olmalı.
Makyajınız bitti! Çok sade görünebilir fakat bütün kıyafetlerinizle uyum sağlayacak, üstünüze giydiğiniz her tona ve her renge uyacaktır.

 

3 yorum:

  1. Bu konuda Lisa Eldridge nin youtube videolarini cok tavsiye ederim gercekten, özellikle "no make up make up" Look´una bayiliyorum : )

    YanıtlaSil
  2. daha yorumunuzu okur okumaz bende izledim videoyu ve neticesinde harkulade naturel bir makyaj çıktı, çok tşk ediyorum bilgilendirdiğiniz için.

    YanıtlaSil
  3. çok acıklayıcı guzel anlatım olmus kım anlatıysA gercı bız bunların dersini gorduk heP daha fazlasını bılıyorum ama bu bılgılerde dogru baya....

    YanıtlaSil

Yazsana sen de fikrini :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...