14 Nisan 2012 Cumartesi

Güzel Tırnakların İpuçları

Güzel tırnaklarımız olsun istiyorsak
Bakımlı tırnaklar, güzelliğin temellerindendir. Güzel tırnaklar sadece elleri güzel göstermekle kalmaz, aynı zamanda sağlığa işaret eder. Tırnakları güzelleştirmek için yapılacaklara göz atmalısınız
1 Ellerinizi ağzınızdan uzak tutun. Tırnakları ısırmak, koparmak çirkin göstermenin yanısıra tırnaklarda zararlara neden olur. Dişlerle koparılan tırnakların kenarlarını pürüzlü ve çentikli bir hale getirir. Kolayca kırılmalarına, giyim eşyalarına takılmalarına neden olur

2- El ve tırnak yatakları hergün nemlendirilmelidir. Zeytinyağı bunun için harika bir kaynaktır. Bir parça pamuğun üzerine damlatılan bir kaç damla zeytinyağı ile tırnakları ve kenar etlerini silerek masaj yapabilirsiniz. El kreminin içine zeytinyağı ekleyerekte kullanabilirsiniz.
3- Tırnak etlerini kesmek sağlıklı bir davranış değildir. Günlük nemlendirilen tırnakların etleri yumuşak olur ve geriye itilmesi basitleşir. Tırnak etlerini kesmek tırnak yatağına zarar verebileceğinden mümkün olduğunca kesilmemeli ve kesilmesi gerektiğinde bunu bir profesyonele bırakmalıdır
4- Tırnak altı temizliği için yumuşak bir sabun ve fırça kullanılmalıdır. Tırnak törpüsü ya da makasla birlikte gelen aparatları tırnak altına sokarak temizlemek çok duyarlı olan bu alana zarar verir. Sabunu köpürterek bir fırça yardımı ile tırnak altını fırçalayın. Doğal kıllı fırçalar sentetik kıllılara göre daha başarılı sonuçlar verecektir.
5- Tırnakları tek yönde törpülemeye dikkat edilmelidir. İleri geri törpüleme pürüzlü noktalar bırakır ve tırnaklara zarar verir. Törpü tırnağın en ucundan başlanarak tek yönde sonuna kadar kullanılmalıdır.
6- Mümkün olduğunca aseton içermeyen oje çıkarıtıcılar kullanılmalıdır. Aseton ojeleri çıkarmak için en kolay ve temiz yöntem olsa da fazla serttir. Ek yağlar ve bitkisel maddeler içeren çıkartıcılar deneyin.
7- İyi ve dengeli beslenin. Bol su ve E vitamini alın. Sağlıklı tırnaklar genel sağlığın da göstergesidir.
Bu önerileri günlük birer rutin haline getirerek hem el hem ayakta uygulayarak mükemmel görünen tırnaklara kavuşabilirsiniz.
Tırnak bakımı, kadınlar başta olmak üzere birçok insan için güzelliğin olmazsa olmazlarından biri. Amerika ’da, tırnak bakımı ve kozmetikleri için yılda yaklaşık bir buçuk milyar dolar harcanmasının bunun göstergelerinden biri olduğunu söyleyen Dermatoloji  Uzmanı Dr. Vefa Gönenç, yorumuyla tırnak bakımının doğal yollarını anlattı. İşte sağlıklı ve güzel tırnaklara sahip olmanın püf noktaları:

“Tırnak bakımı alışkanlıkları, son yıllarda giderek değişiyor. Konunun insan sağlığı açısından önemi kavranıyor ve daha profesyonel bir yapılanmanın gereği ortaya çıkıyor. Bugüne kadar eğitimsiz ellerde yürütülen bu işlemler yavaş yavaş hastanelere kayıyor. Bu nedenle, tırnak bakımına önem verenlerin, doğru adreslere gitmesi ve insan sağlığı konusunda hiçbir eğitimi olmayanlardan sakınmaları önem taşıyor. Aksi takdirde geri dönüşü mümkün olmayan ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabilirler.
GÜZELLEŞİRKEN HASTALANMAYIN!
Dermatoloji kliniklerine her gün birçok hasta tırnak sorunları nedeniyle geliyor. Tırnak hastalıkları; sistemik hastalıklardan veya travma ve enfeksiyon gibi dış etkenlerden kaynaklanabiliyor. Bazen tırnağa uygulanan bakım işlemlerine bağlı sorunlarla da karşılaşabiliyoruz. Tırnak bakımı; tırnakların basit bir manikürle parlatılmasından, işlemeli tırnakların uygulanmasına kadar birçok işlemi içermektedir. Tırnak güzelliği üç ana faktöre bağlıdır:
- Tırnağın şekli
- Tırnağın süslenmesi
- Tırnağın kıvamı
KISA TIRNAĞA CİLALI İMAJ
- TIRNAĞIN ŞEKLİ: Tırnağın şekli, dış hatlarına ve boyutlarına bağlıdır. Tırnak uzunluğunun, genişliğine oranı; estetik görünüş için çok önemlidir ve başparmak için eşit olması gerekir. Bu oran, normalden farklı olduğunda çekiciliğini yitirir. Kısa ve geniş tırnaklara tırnak cilası uygulanarak görünüm değiştirilebilir. Amaç, tırnağı daha uzun göstermektir. Tırnaklarda uygulanan koyu renkli cilalar ve ojeler, daha uzun bir görüntü elde etmek için kullanılabilirler. Geçmiş yıllarda oval kesilmiş tırnaklar daha çekici olarak algılanırken, günümüzde tırnak şekli yuvarlak veya sivri uçlu olsa da, az ya da çok kare şeklindeki tırnaklar beğenilmektedir. Tırnakları hafif uzun tutmak güzellik katar; ama fazla uzun bırakıldığında itici hale gelir. Üstelik elin kullanımını kısıtlayabilir veya tırnak plağının yatağından ayrılmasına da neden olabilir.
EŞİT KESİN DÜZGÜN BOYAYIN
-TIRNAĞIN SÜSLENMESİ: Eşit uzunlukta kesilmiş, hatları düzgün ve boyanmış tırnaklar çok çekici görünürler. Son yıllarda, üzerleri işlemeli yapay tırnaklar ilgi odağı olmuştur. Elmaslar ve zümrütlerle yapılan işlemeler ve tırnağın serbest ucuna takılan değerli taşlar, tırnakları güzelleştirmek amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca tırnaklara çeşitli resimler ve değişik boya teknikleri de uygulanmaktadır.
- TIRNAĞIN KIVAMI: Tırnaklar yumuşatılmalı veya hafif gevrek halde olmalıdır. Gevrekleşme arttığında tırnakta çok sayıda boyuna veya enine yarılmalar görülebilir. Tırnak kırılmaları son derece rahatsız edici bir durumdur. Bu nedenle tırnak kıvamını tutturmak çok önemli.
bu postumda kullandığım fotoğraflar ,benim beğendiğim bakarken bile keyif aldığım uygulayabilmek için sabırsızlandığım fotoğraflardır, sizlerlede beğenilerimi paylaşmak istedim.Aralarından, eğer yorum yaparsanız, en çok hangisini beğendiğinizi benimle paylaşırmısınız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazsana sen de fikrini :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...